Schrikdraad beveiliging ... ze schrikt af en ontmoedigt

De oplossing die inbrekers vrezen


Schrikdraad ... een oplossing die inbrekers afschrikt en ontmoedigt[tweetquote]Een schrikdraad beveiligingsoplossing is een efficiënt wapen in de strijd tegen criminaliteit en vandalisme[/tweetquote]. Onze oplossing wordt door een steeds groeiende groep van bedrijven, particulieren en overheidsinstellingen overal ter wereld ingezet. Deze oplossing heeft meermaals bewezen dat het de schade en overlast als gevolg van een inbraakpoging daadwerkelijk kan terugdringen.

Het THORSEC schrikdraad beveiligingssysteem (SBS) is gericht op het combineren van zes uiterst belangrijke actoren in een beveiligingsconcept:
 • afschrikking
 • ontrading
 • actieve reactie
 • tijdvertragende functie
 • efficiënte detectie
 • betrouwbare signalering

 • Een schrikdraad beveiligingsoplossing is in het bijzonder ontwikkeld om buitenterreinen, hekwerken, dakranden en muren te beveiligen tegen het doordringen of het overklimmen. Het daadwerkelijke sterke punt van onze schrikdraad beveiligingsoplossing is haar effectiviteit en daadkracht waardoor er een buitengewoon resultaat wordt geboekt.

  Opbouw van onze schrikdraad beveiligingsoplossing


  Schrikdraadbeveiliging en binnenbeveiliging, samen één geheelHet hart van het schrikdraad beveiligingssysteem wordt gevormd door één of meerdere besturingseenheden, ook spanningsgevers genoemd. Deze unit wekt een zeer hoge schrikspanning op die zal dienen om de schrikdraadketen te voeden. [tweetquote]Deze schrikspanning van het schrikdraadbeveiliging systeem geeft bij aanraking een pijnlijke, niet-dodelijke, schok af zodat de inbreker in een erg vroeg stadium zal worden ontmoedigd[/tweetquote]. De veiligheid bij aanraking wordt gewaarborgd door de Europese norm EN60335-2-76, waaraan onze oplossing voldoet.

  De besturingseenheid zal zowel inbraak als sabotagepogingen op de schrikdraadketen melden. Deze melding kan worden doorgegeven aan een meldkamer, gekoppeld worden met elk type inbraak alarmsysteem of gebruikt worden om camera's aan te sturen.

  Indien gewenst kan de te beveiligen omtrek door het schrikdraad beveiligingssysteem in meerdere zones worden opgedeeld. Dit heeft als voordeel dat er sneller, maar ook gerichter kan gereageerd worden. Bijkomend kunnen de verschillende schrikdraadzones aangebracht worden op zo'n wijze dat ze in staat zijn een alarmverificatie uit te voeren teneinde de reactietijd van uw beveiligingsoplossing te versnellen. Zo'n functioneel opgebouwde schrikdraadzone indeling is uniek aan ons concept.

  De schrikdraadketen, ook schrikdraadgordijn genoemd, wordt gevormd door het geheel van isolatorsteunen, schrikgeleiders, aardgeleiders en bijhorend spansysteem. De schrikdraadketen van onze schrikdraad beveiligingsoplossing wordt aan de binnenzijde van het terrein aangebracht, tegen de bestaande of nieuw te plaatsen omheining.

  Het schrikdraad wordt op geïsoleerde wijze gemonteerd en dit middels isolatorsteunen voorzien van een welbepaald aantal draadgeleidingen. Deze draadgeleidingen, ook isolators genoemd, zorgen ervoor dat de bedrading van de schrikdraadketen op hun voorziene plaats blijven. Als belangrijke meerwaarde ten opzichte van andere producten voor terreinbeveiliging, kan met onze schrikdraad beveiligingsoplossing dezelfde beveiligingsgraad aangeboden worden voor de toegangspoorten. Dit is mogelijk door het aanbrengen van eenzelfde schrikdraadketen op de poorten als deze toegepast op het aanpalende hekwerk. Zo ontstaan er geen zwakke schakels in de beveiliging van uw omtrek.

  Dief gevat door schrikdraadbeveiliging van ThorsecIn de schrikdraadketen, ook stroomvoerend detectiegordijn genoemd, onderscheiden we twee soorten geleiders, namelijk schrikgeleiders en aardgeleiders. Deze worden afwisselend toegepast in de schrikdraadketen van het schrikdraad beveiligingssysteem. Op de schrikgeleiders wordt de hoge schrikspanning aangesloten, die elke seconde een korte schrikpuls geeft. Aardgeleiders hebben een aardpotentiaal en dienen om bij kortsluiting met minimaal één schrikgeleider alarm te geven.

  De onderlinge afstand tussen de geleiders van de schrikdraadketen bepaalt in grote mate het bereikte algemene beveiligingsniveau van de schrikdraad beveiligingsoplossing. Zoals aanbevolen in de mechanische beveiligingsnormen bedraagt de onderlinge afstand tussen de geleiders slechts 10 cm. Bijkomende top-level beveiligingsgraad kan bekomen worden door het toepassen van een afwijkende opstelling van de geleiders. De mogelijkheden om doorgedreven hoge beveiliging schrikdraadketens te kunnen optrekken bestaan uit een dubbele bedrading, een geweven bedrading, een zig-zag bedrading, ...

  De besturingseenheid van [tweetquote]het schrikdraad beveiligingssysteem zal het doorknippen van zowel de aardgeleiders als de schrikgeleiders melden[/tweetquote]. In tegenstelling tot het totaal uitschakelen van de detectie overdag, geeft onze dagstand het voordeel dat een alarm zal gegeven worden in geval van sabotagepoging overdag, maar ook accidentele beschadiging wordt op deze wijze snel gesignaleerd. Door het overdag signaleren van problemen bent u 24 uur per dag op de hoogte van mogelijke indringers. Tevens wordt u dadelijk gewaarschuwd over mogelijke problemen zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer u aan het einde van de dag het schrikdraad beveiligingssysteem wilt inschakelen.

  Onze dagstand werkt middels een laag energetische spanningspuls die niet tot nauwelijks voelbaar is. Doordat deze laag energetische spanningspuls dezelfde technische karakteristieken bezit als de 's nachts toegepaste schrikspanning bestaat de dagstand uit een overwaking van de schrikdraadketen die indirect maar met zekerheid de trefzekere werking van de nachtstand bewaakt. Onze laag energetische spanningspuls overwaakt de schrikdraadketen op zo'n wijze dat het aanbrengen van een externe accu op de schrikdraden ter omzeiling van de detectie niet mogelijk is.

  Conform de norm voor schrikdraad beveiligingstoepassingen zullen er ter hoogte van de te beveiligen omtrek een voorgeschreven aantal waarschuwingsbordjes aangebracht worden. Zo moeten er waarschuwingsbordjes voorzien worden om de 10 meter, aan de hoeken, ter hoogte van toegangswegen die uitgeven op de beveiligde omtrek, naast andere waarschuwingsbordjes aan de beveiligde omtrek en ter hoogte van de toegangen tot het beveiligde object. De waarschuwingsbordjes moeten leesbaar zijn vanaf de binnenzijde en de buitenzijde van het beveiligde object. Ze moeten geel van kleur zijn, met zwarte opdruk.

  Treed in de actie! Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat u meerwaarde zal genieten bij ons advies over beveiligen met schrikdraad.


  [gravityform id="6" title="false" description="false"]
Reactie plaatsen