Forensische DNA markering als afschrikking tegen inbrekers
20 juni 2015 

Forensische DNA markering als afschrikking tegen inbrekers

Het markeren van uw eigendommen is een buitengewoon doeltreffend preventiemiddel in de strijd tegen inbraken bij zowel particulieren, bedrijven, organisaties als bij overheden. De strategie is gebaseerd op het principe van geloofwaardige afschrikking. Met forensische DNA markering kunt u uw waardevolle bezittingen voorzien van een unieke, vrijwel niet te verwijderen markering. Deze markering kan door de politie eenvoudig met een UV lamp worden gevonden. Hierdoor levert het bezit van dergelijk gemarkeerde voorwerpen voor een dief of heler een grotere pakkans op.

Preventieve werking van forensische DNA markering

Forensische DNA markering heeft een sterk preventieve werking. Door middel van borden en stickers wordt de dadergroep gewezen op de aanwezigheid van de markering. Daarnaast zorgen gebruikers, de politie en media er voortdurend voor dat daders gewezen worden op de toepassing van forensische DNA markering en het risico dat ze hierdoor lopen. In de praktijk blijkt dat forensische DNA markering op inbrekers een afschrikkende werking heeft.

De vier componenten van forensische DNA markering

Met forensische DNA markering voorziet u uw kostbaarheden van een unieke vloeistof welke hard en transparant opdroogt. Deze markeringsvloeistof bestaat uit:

  1. de transparant opdrogende lak
  2. een onder UV licht oplichtende stof
  3. gelaserde microdots
  4. een unieke synthetische DNA code

Forensische DNA markering door Thorsec Door uw contactgegevens in een database aan deze unieke DNA code te koppelen bent u eenvoudig als eigenaar van het bezit te achterhalen. Alleen u als gebruiker, en uiteraard de politiediensten, hebben toegang tot deze gegevens. Indien er gemerkte voorwerpen in het bezit van een verdachte worden aangetroffen zal dit de politie helpen bij haar onderzoek. De aangebrachte markering is met het blote oog nauwelijks waarneembaar, maar deze licht blauw op onder UV licht. Het synthetische DNA maakt deel uit van de vloeistof en kan er niet van gescheiden worden. Elke hoeveelheid vloeistof, hoe klein ook, bevat dit synthetisch DNA materiaal met unieke code. Het lezen van de code in het synthetisch DNA dient te gebeuren door een forensische instituut.

Microdots vereenvoudigen het uitlezen van de DNA code

Microdots van forensische DNA markering door Thorsec Naast het synthetische DNA bevat de vloeistof van de forensische DNA markering ook duizenden microdots. Dit zijn zeer klein kunststof schijfjes waarop met een laser de unieke code is aangebracht. Microdots kunnen met een kleine microscoop worden uitgelezen, zelfs met een digitale handmicroscoop. Aan de hand van de unieke code vermeld op de microdots kan de politie in de database de geregistreerde eigenaar van een aangetroffen voorwerp opsporen.

Hoe de forensische DNA markering aanbrengen?

Forensische DNA markering aanbrengen De markeringsvloeistof dient aangebracht te worden op verschillende moeilijk te bereiken plaatsen. Deze forenische DNA markeringen kunnen daardoor bijna onmogelijk verwijders worden zonder destructieve beschadigingen aan het voorwerp aan te brengen. Een forensische DNA markering maakt goederen voor dieven of helers minder aantrekkelijk.  Wij adviseren tevens om de vloeistof aan te brengen op een zichtbare en eenvoudig te bereiken plaats om zo de opsporing door de politiediensten te vereenvoudigen. Maar evengoed brengt u de vloeistof aan op minder makkelijke plaatsen zoals in openingen, verborgen plaatsen, binnenin, … om op deze wijze poging tot verwijderen aanzienlijk te bemoeilijken.

Iedere kit forensische DNA markering bevat naast de markeringsvloeistof een uitgebreide gebruiksaanwijzing, aanbrengstaafjes, stickers en een kleine UV lamp. Er zijn markeringskits voor 50, 100, 500 en 1000 voorwerpen, maar een combinatie van deze kits is natuurlijk ook mogelijk. Er zijn ook kits beschikbaar voor de auto, fiets, boot, …

Database van de forensische DNA markering

Registratie in de online database is voor 5 jaar bij de prijs inbegrepen. Na deze periode behoudt u met een kleine bijdrage de mogelijkheid tot het doorvoeren van wijzigingen en verlengt u de “Toch woninginbraak? Geld terug!” garantie. Dit is echter niet verplicht, want uw gegevens blijven behouden in de database voor opsporing door de politie. Het verlengen heeft enkel betrekking op de mogelijkheid tot het aanpassen van uw gegevens in die database.

Promotie aanbieding

Om de lancering van deze uiterst preventie forensische DNA markering te ondersteunen geven wij uitzonderlijk een korting van 10% op één forensische DNA markering kit voor thuisgebruik. Deze kit is geschikt voor het markeren van circa 50 voorwerpen en kan via onze webshop besteld worden. Om de voucher code te bekomen voor uw 10% korting dient u onderstaand formulier aan te vullen. De code wordt zichtbaar na het versturen van het formulier. Deze code is uniek voor het door u opgegeven email en kan slechts éénmalig gebruikt worden.

Video over forensische DNA markering (EN)

Over de schrijver
Reactie plaatsen